Reacties van leerlingen

Ivo heeft mij de jaren dat ik pianoles bij hem gehad heb veel geleerd. Zo heeft hij mij geleerd om beter/ met meer variatie met akkoorden te spelen, met meer dynamiek, strakkere ritmes en met meer swing. Ook heeft hij mij ideeën gegeven voor het arrangeren van koorpartijen, eigen liedjes en het begeleiden van koren.

Yvet

De pianolessen van Ivo Stuivenberg zijn helemaal afgestemd op wat je zelf graag zou willen spelen. Ivo is erg sterk in het omzetten van een muzieknummer tot een pianostuk wat perfect is om te oefenen. Daarnaast staat bij Ivo improviseren hoog in het vaandel. Als je weer zin wilt krijgen in pianospelen neem dan les bij Ivo!

Berend

Ivo is een talentvolle docent die zijn vak verstaat. Zijn manier van lesgeven kenmerkt zich voornamelijk met het leggen van een goede basis, waarna er ruimte is voor de eigen creatie en improvisatie. Hij denkt buiten gestelde kaders en stelt het talent van de leerling voorop.

Brenda

Mijn zoontje is wild-enthousiast van de pianolessen van Ivo. Hij speelt de liedjes die hij zelf leuk vindt en schrijft zelfs zijn  eigen liedjes. Muziek heeft zijn leven enorm verrijkt.

Isabel

Ik heb vroeger jarenlang klassiek les gehad. Bij Ivo heb ik geleerd om vrij te spelen, te improviseren en de muziek te spelen die ik echt leuk vind.

Teunie

Ivo is muziek in alles wat hij doet. Zijn lessen zijn zo enthousiast dat ik elke keer met jeuk in mijn vingers weer thuis kom. Zo gezellig en inspirerend hoe hij dat doet.

Karel

Mijn zoon was altijd erg verlegen maar wilde graag pianospelen. Dankzij Ivo blijkt hij nu zeer getalenteerd te zijn, verzint zijn eigen liedjes, en heeft er zoveel plezier in. Ik ben zo dankbaar en trots!

Svetlana

Mijn dochter speelde in korte tijd al liedjes en gaat elke week met heel veel plezier naar muziekles bij Ivo. Zo leuk!

Suzanne

Mijn dochter en ik speelden nog geen noot toen we bij Ivo kwamen. Nu zijn we samen volop met muziek bezig en hebben er heel veel lol in. Ivo is een vakman, die alles lijkt te weten over muziek en pianospelen.

Kees

Ivo geeft op een geheel eigen wijze pianoles. Hij leert je met de nodige tools om veel vrijer op het instrument te spelen. Na zes jaar klassieke pianoscholing speelde ik vrijwel geen noot zonder bladmuziek. Nu heb ik inmiddels een heel repertoire van stukken waarbij ik dat wel doe. Ook componeer ik nu  mijn eigen stukken. Dit dankzij de lessen, aanwijzingen en bespiegelingen van Ivo. Een aanrader als je vrijer de piano wilt leren bespelen. En het is ook nog eens leuk en inspirerend!

Peter

Ivo is een docent die zich makkelijk aanpast aan de behoeftes van de leerling. Hij is in diverse stijlen thuis maar houdt er ook zeker zijn eigen ideeën en theorieën op na. Het is prettig dat hij op zoek gaat naar de identiteit van de leerling. Muziek is voor iedereen anders. Eigen invloed en passie staan hoog in het vaandel bij Ivo. Als je optelt bij zijn eigen kwaliteiten als muzikant krijg je een veelzijdige docent!

Matias

Mijn naam is Sander, 27 jaar oud en ik heb al ongeveer 9 jaar lang pianoles bij Ivo. Voor ik bij Ivo kwam, speelde ik keyboard en volgde ik les bij mijn klassiek geschoolde pianolerares. Ik kwam erachter dat voor mij iets anders was weggelegd, boogie woogie. Zo ben ik uiteindelijk via marktplaats terecht gekomen bij Ivo en les ik sindsdien bij hem. Ivo heeft mij geleerd dat muziek maken vanuit je gevoel komt en niet altijd van bladmuziek. Ik leer nog steeds en kan met allerlei vragen bij hem terecht, vaak heeft hij overal een passend antwoord op. Ik heb Ivo altijd als een prettige, flexibele leraar en vriend gezien en dat is ook de reden dat ik nog steeds bij hem les, ook nu ik 45 minuten van Rotterdam af woon. Ivo inspireert mij en herinnert mij dat muziek iets speciaals is. Iets waar ik veel waarde aan hecht.

Sander

Al een aantal jaren volg ik met veel plezier pianolessen bij Ivo. Ik had al heel wat pianolessen gevolgd in mijn jongere jaren en dat wilde ik graag weer op gaan pakken, maar dan wel op een andere manier. Zo wilde ik niet meer op de ‘SKVR’-tour gaan. Ik wilde nu ‘ns echt na al die jaren zelf iets kunnen creëren achter de piano. Improviseren, nummers van de radio na kunnen spelen, de piano je grootste vriend laten worden. Via via kwam ik bij Ivo terecht en daar heb ik tot op de dag van vandaag geen spijt van! Ivo beschikt over een grote dosis muziekkennis, daar kan ik alleen maar heel jaloers op zijn! Hij begeleidt me geweldig in datgene waar ik naar op zoek was en daarnaast inspireert en motiveert hij me. En, last but not least, de lessen zijn zò gezellig.

Karin